Gaslek aan Van Hogendorpsingel bij glasvezel werkzaamheden, derde gaslek in drie dagen tijd

BARENDRECHT – De brandweer is even na 12:00 uur vanmiddag (Vrijdag 10 maart 2023) met spoed opgeroepen voor een melding van een gaslek aan de Van Hogendorpsingel, om de hoek bij de brandweerkazerne. Tijdens werkzaamheden werd door werklieden een gasleiding geraakt. Er ontstond een lek bij de overgang van de stoep naar de voortuin van een woning. (update: het betrof in dit geval geen werkzaamheden voor glasvezel)

Voor de veiligheid en de herstelwerkzaamheden werd een stuk van de straat afgesloten. Netbeheerder Stedin is ter plaatse gekomen om herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Meerdere gaslekken

Vanochtend om 10:10 uur werd de brandweer ook al opgeroepen voor een hulpverlening, ditmaal aan de Schokker: In eerste instantie was er sprake van een verzakking van de straat voor een woning (melding ‘wateroverlast’), maar de melding werd kort hierop aangepast naar een spoedmelding vanwege een mogelijk gaslek. De melder zag in het water belletjes omhoog komen. In de straat vonden eerder deze week werkzaamheden plaats voor de aanleg van glasvezel. Het incident is ook in dit geval overgedragen aan netbeheerder Stedin. Er bleek geen sprake van een direct gevaar (geen verhoogde waardes gemeten voor de brandweer).

Drie dagen geleden, afgelopen dinsdagochtend, moest de brandweer ook al uitrukken voor een gaslek in de wijk Buitenoord. Aan de Schoener was een gaslek ontstaan tijdens werkzaamheden. Het stukje straat werd afgesloten zodat de brandweer het lek provisorisch kon dichten. Stedin werd ingeschakeld om het lek definitief te verhelpen. Omwonenden zaten korte tijd zonder gas vanwege het plaatsen van een speciale ballon, als tijdelijke maatregel om de uitstroom te voorkomen en/of om herstel uit te kunnen voeren.

Gaslekken

In de afgelopen 2 weken waren er nog meer meldingen van (mogelijke) gaslekken op straat/tijdens werkzaamheden in Barendrecht:

Artikelfoto: BarendrechtNU, inzet via: Brandweer Barendrecht

« | »