Reddingsactie op Gaatkensplas voor gewonde aangereden zwaan

BARENDRECHT – [Foto’s] De Dierenambulance en brandweer zijn gistermiddag (Vrijdag 10 maart 2023) ingezet bij een melding van een gewond dier in de Gaatkensplas ter hoogte van de Waddenring/Portlandse Baan. Medewerkers van de Dierenambulance waren opgeroepen voor een melding van een gewonde zwaan. De zwaan was aangereden door een auto, maar daarna met een open bloedende wond het water weer in gegaan. Behalve de schade van de wond was er ook risico op versnelde onderkoeling van het dier, zo liet een medewerker van de Dierenambulance weten.

Met een schepnet lukte het de Dierenambulance niet om de zwaan te pakken te krijgen. Ook twee opgeroepen brandweerlieden konden hier dier niet gevangen krijgen omdat de zwaan middenin de plas water bleef zwemmen. Een boot(je) van de brandweer uit Spijkenisse werd ter assistentie opgeroepen.

Zwaan gevangen

Een half uur later werd de brandweerboot te water gelaten vanaf de Waddenring, ging een medewerker van de Dierenambulance aan boord en werd gepoogd het dier te vangen. De zwaan liet zich echter niet makkelijk vangen, maar na 2 pogingen om het dier in te sluiten in een hoekje tussen de woningen lukte het om de zwaan te pakken te krijgen. Het dier schoot het water nog uit, een tuin in van een woning aan de Waddenring, maar daar kwam de zwaan niet snel weg.

De medewerker van de Dierenambulance sprong snel uit de boot en wist de gewonde zwaan in de tuin te vangen. Het dier is direct in de autobus van de Dierenambulance geplaatst en overgebracht naar een locatie om verzorgd te worden aan de verwondingen.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »