Auto te water langs de Kilweg, bestuurder door brandweer van dak gered

BARENDRECHT – [Foto’s] Een auto is vlak na middernacht te water geraakt aan de Kilweg in Barendrecht. De personenauto raakte ter hoogte van de Campus Lagewei van de Kilweg en kwam in de naastgelegen sloot terecht. Politie, ambulances en 5 brandweervoertuigen (waaronder een duikploeg) werden met spoed gealarmeerd.

De bestuurder wist na het te water raken op het dak van zijn auto te klimmen. Hier heeft hij gewacht op de komst van de hulpdiensten. Brandweer Barendrecht rukte uit als wateroppervlakte reddingsteam en is direct naar de man gegaan. Met behulp van de (vlak daarna gearriveerde) autoladder van de brandweer is de man kort daarna naar de kant geholpen. Voor zover bekend is hij niet gewond geraakt.

Omstanders melden dat de auto met een luid hoorbare klap in het water terecht kwam. Het voertuig lag ook aan de overkant (t.o.v. de Kilweg) in het water. Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om het voertuig uit het water te halen. De brandweer van Barendrecht heeft hierbij nog geassisteerd. De Kilweg is tijdens de afhandeling van het ongeval in beide richtingen afgesloten geweest tussen de rotonde bij de Vrouwenpolder en de rotonde bij de 3e Barendrechtseweg.

Dit voertuig was opmerkelijk genoeg niet de eerste auto die deze week te water raakte langs de Kilweg. Afgelopen woensdag raakte er ook al een auto te water langs de Kilweg in Barendrecht, toen thv de afrit A29.




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »