Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – Afgelopen dinsdagmiddag heeft er een vechtpartij plaatsgevonden in het centrum van Barendrecht. Rond 17:15 uur viel een groep jongeren 2 andere jongens lastig viel op de Middenbaan/gemeentehuisplein. De groep is de afgelopen periode al vaker gezien en veroorzaakt overlast op o.a. de Middenbaan en in Park Buitenoord, zo meldt de getuige aan BarendrechtNU.

Na de confrontatie tussen de twee jongens en de groep jongeren is een vader verhaal komen halen bij de groep overlastgevers. “Dit werd een massale vechtpartij“, aldus de getuige; Dezelfde groep jongens had eerder al een gehandicapte man lastig gevallen. Daarvoor zouden ze ook al filmpjes hebben gemaakt terwijl ze mensen van hun fiets trekken.

Vechtpartij

Terwijl de betrokkenen in een ruzie met vechtpartij waren beland, wandelde wethouder Cees Schaap over het gemeentehuisplein. Wethouder Schaap, vroeger jaren lang (hoofd)agent in Rotterdam geweest en nu wethouder met o.a. “toezicht en handhaving” in zijn portefeuille, stak vlug het gemeentehuisplein over richting de uit de hand gelopen ruzie. “Verbaal probeerde hij de situatie al te sussen“, aldus de getuige. Schaap is vervolgens letterlijk tussen beide partijen gekomen om ze uit elkaar te halen en de situatie te de-escaleren, zo heeft de wethouder na vragen hierover bevestigd aan BarendrechtNU.

De politie was inmiddels ook gealarmeerd en kwam ter plaatse, de groep jongeren schoot hierop uiteen en verdween. Een aantal personen uit de groep werden na de vechtpartij weer op de Middenbaan gezien; “lachend over de vechtpartij.” De politie heeft voor zover bekend geen aanhoudingen meer verricht. Het is niet bekend of de 2 jongens die werden aangevallen letsel hebben opgelopen bij het incident.

Was u ook getuige van dit incident en ontbreekt er informatie in dit bericht? Neem hier contact op met BarendrechtNU om uw verhaal te delen

« | »