Motorrijder (23) aangehouden na achtervolging vanaf aanrijding aan de Noordersingel, BOA gewond geraakt

Barendrecht – Zondagmiddag ontaardde een aanrijding tussen een motorrijder en een auto aan de Noordersingel/Carnisser Baan in een achtervolging en de aanhouding van een 23-jarige Rotterdammer. De man was in eerste instantie zelf geen betrokkene bij het ongeval, maar viel bij de afhandeling de bestuurder van de auto lastig.

Bij zijn levensgevaarlijke vlucht over onder andere fietspaden en busbanen, zonder oog voor verkeerslichten en maximum snelheden, reed hij ook nog een gemeentelijk handhaver aan, die op zijn dienstfiets meehielp bij het lokaliseren van de verdachte. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn hand.

Aanrijding

Agenten gingen rond 17.00 uur naar de Noordersingel, waar een aanrijding had plaatsgevonden tussen een auto en een motor. Tijdens de afwikkeling daarvan, het invullen van de schadeformulieren, ontstonden woorden tussen de betrokkenen en een grote oploop van motoren en automobilisten die zich ermee wilden bemoeien.

Agenten stuurden de omstanders weg en probeerden hen op afstand te houden. Een van hen, een man met een motor, bleef daarna op een afstandje staan wachten, maar zodra de bestuurder van de auto wegreed, ging hij hem achterna. De bestuurder besloot daarom terug te rijden naar de plek van het ongeval, waar nog politie was. De motorrijder reed tegen het verkeer van de Meerwedesingel in een fietspad op en verdween via de straat Bergen tussen de bedrijfspanden.

Zoeken

De informatie werd direct gedeeld met alle eenheden in de omgeving, en ook met de gemeentelijke handhavers die in dienst waren. Een van hen die met zijn fiets op het bedrijventerrein aanwezig was, spotte hem in een steeg bij een bouwmarkt. In zijn haast om weg te komen, reed de verdachte tegen de fiets van de handhaver aan. Die raakte daarbij gewond aan zijn hand, zijn kleding en dienstfiets raakten flink beschadigd.

De motor reed via de Bergen/Riga vervolgens over het fietspad van de Breslau op hoge snelheid richting het Muziekplein. Een politiebusje ging met zwaailicht en sirene aan op hoge snelheid over het fietspad achter de motorrijder aan.

Achtervolging

De verdachte zette zijn vlucht op hoge snelheid voort over de Verbindingsweg (Ridderkerk), door de bussluis, over de Voorweg en toen via een fietspad en een busbaan de IJsselmondse Randweg op. Hij reed hard door rood de Schaapherdersweg op, en daar, net over het kruispunt eindigde zijn dollemansrit.

Toen hij over het gras het fietspad weer op wilde scheuren, hield de motor het voor gezien. Met twee lekke banden en gedeukte velgen moest hij opgeven en konden de agenten, die er vanwege het roekeloze rijgedrag niet vlak achter reden, hem alsnog aanhouden. De motor van de 23-jarige Rotterdammer is in beslag genomen.





« | »