400.000 xtc-pillen en drugsproductie in bedrijfspand in Barendrecht, meerdere aanhoudingen

BARENDRECHT – In een onderzoek door het Openbaar Ministerie naar drugshandel via het darkweb zijn meerdere verdachten aangehouden. In een bedrijfshal in Barendrecht werd drugs geproduceerd en lagen 400.000 XTC-pillen opgeslagen.

Een 33-jarige man uit Rotterdam werd op 22 april aangehouden, evenals een vader en zoon (59 en 30 jaar) uit Spijkenisse. Hun voorarrest is inmiddels door de rechtbank met 90 dagen verlengd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Verkoop van drugs

De aanhoudingen volgen op een onderzoek naar drugshandel via het darkweb. In samenwerking met de Duitse justitie werden daarvoor in februari twee mannen aangehouden. Een 40-jarige man uit Voorburg zou de verkoop op het darkweb hebben georganiseerd, een 38-jarige man uit Pijnacker reed vervolgens naar Duitsland om daar pakketjes drugs op de post te doen. De Duitse justitie vermoedt dat op deze wijze de verkoop en levering van drugs via Duitsland aan vele honderden klanten wereldwijd plaatsvond.

De man uit Pijnacker, die de pakketjes in Duitsland op de post deed, is voor zijn aanhouding enige tijd geobserveerd. In die periode bracht hij geregeld bezoekjes aan de 33-jarige man uit Rotterdam. Er is verder onderzoek naar die man gedaan, omdat het vermoeden bestond hij de drugs  leverde aan de man uit Pijnacker. Op 22 april werd de Rotterdammer aangehouden.

Drugs productie

Bij de doorzoekingen werd onder meer een groot geldbedrag aangetroffen. Verdachte had ook allerlei goederen onder zich die bestemd waren voor de productie van drugs. Daarna is nog een inval gedaan bij een bedrijf in Barendrecht, waar verdachte vaak kwam. Dat bedrijf werd gerund door een vader en zoon uit Spijkenisse.

In de bedrijfshal bleek nog recent op grote schaal drugs te zijn geproduceerd. Ook lagen er ruim 400.000 xtc-pillen opgeslagen. En het bedrijf vervaardigde ketels voor de productie van drugs. De vader en zoon uit Spijkenisse zijn daarop ook aangehouden.





« | »