Veel schade na balkon- en dakbrand bij appartement aan de Kwikstaart

BARENDRECHT – [Foto’s] Een brand vannacht (Woensdag 20 mei 2020) heeft grote schade toegebracht aan het balkon en het dak van een woning aan de Kwikstaart. De brandweer werd om 03:35 uur vannacht (Woensdag 20 mei 2020) gealarmeerd voor de woningbrand in het appartementenblok.

De brand werd al snel opgeschaald en meerdere brandweereenheden werden ingezet. De brandweer heeft delen van het dak moeten slopen om de brand te kunnen blussen. Rond 5:15 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven, maar even na 8:00 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen vanwege lichte rookontwikkeling op het dak.

Onderzoek

De brand is begonnen op het balkon en daarna onder het dak geschoten, daarom doen we onderzoek. Een brand die op het balkon begint kan mogelijk aangestoken zijn“, aldus de politiewoordvoeder. De politie doet nader onderzoek naar de brandoorzaak.

Brandweer Barendrecht over de bestrijding van de brand vannacht: “Ter plaatse constateerden wij gelukkig dat de bewoners zelfstandig de woning op tijd hadden kunnen verlaten. Wij hebben ons hierna volledig ingezet op het blussen van de brand, uitbreiding hiervan te voorkomen en het evacueren van omwonenden.

Vanwege de brand werden de appartementen in hetzelfde blok vannacht (Woensdag 20 mei 2020) ontruimd. De bewoners mochten rond zes uur vanochtend (Woensdag 20 mei 2020) weer terug naar hun woningen. Een herstelbedrijf is inmiddels gearriveerd aan de Kwikstaart om de schade te herstellen. De politie is eveneens nog aanwezig.

Artikelfoto: Martijn (ingezonden) & BarendrechtNU
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »