Politieauto

BARENDRECHT – Een 17-jarige jongen uit Barendrecht is vrijdagavond bedreigd en beroofd op de parkeerplaats van sportpark de Bongerd. Zijn portemonnee, bril, telefoon en scooter werden door 3 jongens gestolen.

Het slachtoffer zat gisteravond (Vrijdag 15 november 2019) rond 23:10 uur te wachten op twee vrienden toen hij door 3 jongens werd aangesproken die op hun eigen snorfiets al een ‘voorverkenningsrondje’ hadden gemaakt over het parkeerterrein.

Mes

De drie jongens hebben hem van de achterkant beslopen via de bosjes en de eerste dader trok bij de confrontatie direct een mes. De dader dwong de jongen om zijn pinpas af te geven.

Toen de jongen aangaf geen pinpas te hebben, werden de 2 mededaders onrustig en begonnen te schreeuwen. De jongen met het mes kwam dreigender met het mes richting zijn slachtoffer. Ze hebben toen de portemonnee van de jongen weg geroofd en ook hebben ze zijn bril gestolen (de bril is teruggevonden in de prullenbak). Het mes werd van de buik richting de kin van de jongen verplaatst waarna ook zijn iPhone werd opgeëist.

Vervolgens zijn ze gevlucht, maar de bedreiger kwam al snel weer terug om ook de scooter van het slachtoffer nog te stelen. Het drietal is gevlucht richting de rotonde van de Dierensteinweg, vermoedelijk was er nog een vierde jongen op de achtergrond bij betrokken.

Signalement

De jongens hebben zelf, om onduidelijke reden, geroepen dat ze niet uit Barendrecht komen. Of dat ook zo is, is onbekend. Wel is het volgende signalement bekend van de drie:

  1. Jongen 1 was de bestuurder van de snorfiets: 17-19 jaar oud, Turks uiterlijk, brildragend, kort zwart haar, mollig postuur en zwarte kleding
  2. Jongen 2 dreigde met het mes en zat in het midden op de snorfiets: 18 jaar, Turks uiterlijk, veel puisten in het gezicht en op de wangen, normaal postuur, blauwe jas met capuchon, zwarte onderkleding en zwarte schoenen
  3. Jongen 3 had zijn gezicht bedekt en zat achterop de snorfiets: Hij had zijn capuchon helemaal over zijn gezicht getrokken.

Heeft u de beroving gezien en/of de verdachten zien aankomen/vertrekken, dan kunt u direct contact opnemen met de politie (0900-8844) of de informatie doorgeven aan BarendrechtNU zodat deze kan worden doorgestuurd aan de betrokkenen.

Politie

Aanvullende opmerking door BarendrechtNU: Vorige week is er ook al door iemand melding bij BarendrechtNU gemaakt van een gewapende straatroof op zijn/haar kind in Barendrecht. Het valt op dat de politie zelf geen melding meer maakt van dergelijke incidenten met een grote impact. BarendrechtNU heeft in het verleden (n.a.v. het regelmatig moeten stellen van vragen over incidenten) de toezegging van de communicatieafdeling van de politie gehad dat ze zelf pro-actief zouden berichten over incidenten met een dergelijke grote impact op slachtoffer(s) en/of de samenleving (Politie quote: “Als het iets bijzonders zou zijn, dan maken wij er wel een bericht van.”). Dit bleek toen en ook nu weer veelvuldig niet (meer) het geval. Het is dus NIET zo dat BarendrechtNU niet wil berichten over, of waarschuwen voor, dergelijke incidenten, maar is nu grotendeels afhankelijk van melders/tipgevers.

« | »