Politie en brandweer onderzoeken gedumpte vaten in Kooiwalbos

BARENDRECHT – De brandweer is even na half twaalf vanochtend (Donderdag 14 november 2019) opgeroepen om de politie te assisteren in het Kooiwalbos. Op de grens van Barendrecht met Rotterdam werden meerdere jerrycans met een onbekende vloeistof aangetroffen. De vaten stonden tussen de bosjes/struiken achter de parkeerplaats aan de Achterweg.

De brandweer is zonder spoed naar het Kooiwalbos gegaan om de vaten te onderzoek en situatie veilig te stellen. De politie kon vanmiddag (Donderdag 14 november 2019) nog geen antwoord geven op de vraag van BarendrechtNU of het hier om gedumpt drugsafval gaat en door wie de vaten zijn ontdekt.

Update 15 nov: Een woordvoerder van de politie laat het volgende weten: “Een voorbijganger maakte melding van 5 gevonden jerrycans. We gaan er vanuit dat het gedumpt drugsafval is.

Gaslek

Vrijwel tegelijkertijd werd de tweede tankautospuit van brandweer Barendrecht gealarmeerd voor een spoedmelding aan de Wesdijkleede in Barendrecht. De brandweer moest hier een onderzoek instellen naar een sterke gaslucht in een kelderruimte van het appartementencomplex. De ruimte is geventileerd en Stedin is naar het appartementencomplex gekomen om het probleem te verhelpen.

« | »