Hekken en cameratoezicht na vandalisme in leegstaande woningen met asbest in de Mr. Lohmanstraat

BARENDRECHT – Patrimonium heeft eind oktober hekken laten plaatsen rond de te slopen woningen aan de Mr. Lohmanstraat, ook wordt het terrein in de gaten gehouden met cameratoezicht. ‘s Avonds gaan een aantal grote lampen aan in de achtertuinen van de woningen.

Patrimonium: “De directe aanleiding hiervoor was vandalisme dat plaatsvond in een aantal leegstaande woningen.” Van een aantal woningen zijn de ruiten ingegooid, bij veel andere leegstaande woningen zijn (inmiddels) de deuren en ramen afgedicht met houten platen.

Asbestinspectie

In de woningen zitten echter panelen met asbest. Dit is zogenoemde hechtgebonden asbest. Dat betekent dat er minder snel asbestvezels vrij kunnen komen. Patrimonium: “Deze komen vrij als iemand in het materiaal boort of zaagt. Omwonenden lopen dus geen gevaar.

Deze week ontvangt Patrimonium een rapportage van de asbestinspecteur. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt vervolgens het asbest op: “Dit melden wij ook bij de gemeente Barendrecht. Daarna laten we de tuinen snoeien en de schuttingen opruimen.

Ziet u iets verdachts? Meld dit dan bij de politie. De wijkagent is op de hoogte van de situatie aan de Mr. Lohmanstraat, aldus Patrimonium Barendrecht.

Zie ook: Gewijzigd bestemmingsplan vastgesteld voor nieuwbouw Mr. Lohmanstraat

« | »