Kleine schadegevallen door stormachtig weer in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Het heeft vandaag (Zondag 9 februari 2014) stevig gewaaid, maar dit heeft voor zover bekend niet geleid tot grote problemen in Barendrecht. Op enkele plaatsen zorgde de harde wind echter voor wat (kleine) problemen.

Geknakte boomtakken aan de Botter

Vanmiddag om kwart over twaalf werd de brandweer van Barendrecht opgeroepen naar de Botter voor een melding van stormschade. Het ging hier om een grote boom waarvan een tak was afgebroken die half in de sloot terecht was gekomen.

Een tweede tak hing op grote hoogte al krakend en piepend te bungelen door de harde windstoten. De brandweer heeft het gebied afgezet en omwonenden geïnformeerd. Omdat de brandweerlieden er niet bij konden is een extern bedrijf door de gemeente ingeschakeld om de tak te komen verwijderen.

Een ladderauto van de brandweer (uit Rotterdam) was in dit geval geen optie omdat de boom onbereikbaar zou zijn voor de uitschuifbare ladder.

Windschade langs de Dierensteinweg

Bij de ingang van sportpark de Bongerd is een groot reclamebord in elkaar gestort, maar deze zorgde verder voor geen gevaar.

Op de Dierensteinweg zelf moesten automobilisten oppassen voor (tijdelijke) verkeersborden welke half over de weg bungelden. Door de wind waren enkele omleidingsborden schuin komen te staan waardoor automobilisten goed moesten oppassen om er niet tegen aan te rijden.

Zelf schade (gespot)?

Zelf nog meer grote of kleine stormschade gezien in Barendrecht dit weekend? Stuur het in via contact zodat het kan worden toegevoegd aan dit artikel.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »