Aanrijdingen en auto van de weg op 'gladde dag' in Barendrecht

BARENDRECHT – De temperatuur kwam gisteravond (Dinsdag 10 december 2013) en nacht onder het vriespunt. Dat betekent dat het weer glad kan worden en dat was ook te merken in het aantal ongelukken en aanrijdingen vandaag.

Vanochtend om tien voor tien kwam de eerste 112 melding binnen voor een aanrijding met letsel op de Lorentzweg. Dit betrof een aanrijding ter hoogte van de kruising Lorentzweg met de Dierensteinweg. Vanwege nekklachten bij één van de inzittenden is een ambulance met spoed ter plaatse gekomen. Een bergingsbedrijf is de twee voertuigen komen ophalen.

Om tien over half twee was er opnieuw een aanrijding. Dit keer was het op de Dierensteinweg zelf en betrof het een aanrijding tussen een personenauto en een scooter. Een ambulance kwam hiervoor met gepaste spoed ter plaatse. Het is niet bekend of er letsel is opgelopen bij dit ongeval.

Vervolgens kwam er om twee uur een spoedmelding voor de ambulancedienst. Aan de Buitenlandsebaan raakte een auto van de weg en kwam in de berm vlak naast een boom tot stilstaand. Naar verluidt heeft de inzittende geen letsel opgelopen bij het ongeval:

Het is niet bekend of alle ongevallen te maken hebben met de gladheid. De zon stond vandaag (Woensdag 11 december 2013) ook laag waardoor het voor automobilisten soms lastig was om vooruit te kijken. Momenteel hangt er behoorlijk dichte mist in Barendrecht, dus het blijft van belang om extra goed op te letten in het verkeer. Fietsers doen er verstandig aan goede (voor en achter) verlichting te hebben om te voorkomen dat ze over het hoofd worden gezien.

Foto: @youri_fr12

 

« | »