Vuurwerk tijdens jaarwisseling Barendrecht 2016/2017

BARENDRECHT – [Foto’s] De jaarwisseling in Barendrecht is over het algemeen rustig verlopen, zo stelt burgemeester van Belzen: “Wederom mag worden geconcludeerd dat (…) de jaarwisseling in Barendrecht goed is verlopen. Voor zover het zich nu laat aanzien is de jaarwisseling redelijk rustig verlopen.

Er zijn tijdens de jaarwisseling 5 personen aangehouden in Barendrecht voor een aantal zaken. Er is in Barendrecht zelf geen geweld tegen hulpverleners geconstateerd. Naar de vrijwilligers van Brandweer Barendrecht werd in Rotterdam wel vuurwerk gegooid (zie artikel: Vuurwerk naar brandweer Barendrecht gegooid in Rotterdam, voertuig licht beschadigd)

Aanhoudingen

De eerste aanhouding was die van een jongen die met zijn fiets op de vlucht sloeg voor een motoragent, de jongen bleek 40 illegale nitraten bij zich te hebben. (zie artikel: Jongen met illegaal vuurwerk vlucht voor motoragent, valt van zijn fiets op Hazelaarwede).

Bij een burenruzie op de Pallandvliet zijn 2 verdachten aangehouden. Bij de ruzie werd openlijk geweld gebruikt.

Op de A15 werd een slingerend voertuig gezien. Onmiddellijk na het stopteken vluchtte de bestuurder te voet weg. Ondanks een uitgebreide zoektocht werd deze niet meer aangetroffen. In het voertuig zaten nog twee andere inzittenden. Eén van hen werd enige tijd later op de kruising Handelsweg met de Dierensteinweg aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De andere inzittende werd later op de Rotterdamseweg in Ridderkerk aangehouden nadat hij met het voertuig was gaan rijden terwijl hij teveel alcohol had gedronken.

Brandweer

Van Belzen: “De brandweer is tijdens de jaarwisseling 3 keer uitgerukt in onze gemeente. Hierbij was sprake van een brand aan de Steekkant (04:02) en de Dorpsstraat (04:42) en ging het om brandstichting van restafval in de buitenruimte. Beide branden zijn gedoofd. Daarnaast is de brandweer uitgerukt naar de Avenue Carre (00:47). Op deze locatie is echter geen nadere inzet gepleegd door de brandweer.

De brandweer is tevens ter plaatse geweest aan de Jan Gilles Oemvliet voor een melding van een containerbrand.

Eind januari volgen de conclusies van de volledige evaluatie door de gemeente Barendrecht over het verloop van de jaarwisseling. Dan zal ook duidelijk worden hoeveel schade er is aangericht en wat de kosten daarvan zijn.

Buurtpreventie

De vrijwilligers van Buurtpreventie hebben gezamenlijk 60 manuren ingezet tijdens de jaarwisseling: “Wij hebben de indruk dat mensen het gezellig hebben gehad en er niet veel incidenten zijn geweest in Barendrecht“. De vrijwilligers hebben op diverse plekken opgeblazen putten hersteld door de putdeksel te zoeken en terug te plaatsen. In een aantal gevallen is de gemeente ingeschakeld om een nieuwe putdeksel te plaatsen. Ook zijn er vuurwerkresten van de weg/het fietspad gehaald en zijn brandende resten gedoofd.

Woninginbraak

In de dagen rond de jaarwisseling zijn de volgende meldingen van (poging) tot woninginbraak bekend (meer info en straten niet bekend):

  • Postcode 2993, woninginbraak, donderdag 29 december 2016
  • Postcode 2991, poging woninginbraak, vrijdag 30 december 2016
  • Postcode 2993, woninginbraak, vrijdag 30 december 2016
  • Postcode 2994, poging woninginbraak, zaterdag 31 december 2016
  • Postcode 2993, woninginbraak, zondag 1 januari 2017

Foto’s

« | »