Brand in machinekamer van vrachtschip op de Oude Maas (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De hulpdiensten zijn even na vier uur vanmiddag (Zaterdag 5 december 2015) in groten getale gealarmeerd voor een melding van een scheepsbrand. Brandweer, politie en ambulances spoedde zich naar de eerste meldingslocatie: de Zuider Carnisseweg. De brandweer heeft hier een hek opengeknipt om op het bouwdok te komen.

Politie spoedde zich ondertussen naar de Barendrechtse Brug om te kijken of het vrachtschip vanaf hier te zien was. Het schip bleek echter ter hoogte van de Koedoodse Haven te liggen. De hulpdiensten zijn vervolgens op het land en in het water die richting opgegaan. Blusboten, de KNRM en het scheepsbrand bestrijdingsteam kwamen ter plaatse.

Machinekamer

Op het vrachtschip Goudvis 2 bleek brand te zijn uitgebroken in de machinekamer, hierdoor werd het schip onbestuurbaar. De brandweer is vanaf de kade met een boot van Rijkswaterstaat naar het schip gebracht. De brand was vervolgens snel uit. Er is wel een lek ontstaan in de machinekamer. Het vrachtschip was op het moment van de brand niet geladen.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »