Scooterrijder aangereden bij rotonde Dierensteinweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Om tien voor half zes vanmiddag (Dinsdag 8 december 2015) maakte de politie melding van een aanrijding met letsel op de Dierensteinweg, een ambulance werd met spoed ter plaatse gevraagd. Er bleek sprake van een aanrijding tussen een auto en een scooter.

Aanrijding

De scooter kwam vanaf de 1e Barendrechtseweg gereden en stak de Dierensteinweg over in de richting van Rotterdam. Een auto die vanaf de rotonde bij de 1e Barendrechtseweg de Dierensteinweg op reed schepte de scooter. De auto kwam enkele meters verder tot stilstand met de scooter onder de bumper.

Een rapid responder (kleine ambulance) was snel ter plaatse waarna een tweede ambulance werd gealarmeerd om het slachtoffer te kunnen vervoeren. Tot de komst van deze ambulance met een brancard heeft het slachtoffer (stil) op de grond gelegen, ondersteund door een ambulancebroeder en omstanders. In afwachting van de politie regelden een aantal andere omstanders ondertussen het verkeer op de rotonde. De Dierensteinweg in de richting van Ridderkerk was afgesloten. De afsluiting zorgde voor behoorlijke verkeersdrukte op de Henry Dunantlaan, Dierensteinweg en 1e Barendrechtseweg (in beide richtingen).

Ziekenhuis

Het slachtoffer is na aankomst van de ambulance gestabiliseerd op de brancard gelegd en in de ambulance behandeld. De persoon is even later met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is nog enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek door de politie, ook zijn getuigenverklaringen opgenomen.

Dierensteinweg

Vlak voor het ongeval ter hoogte van de 1e Barendrechtseweg vond er eveneens een aanrijding plaats tussen een auto en scooter aan de andere kant van de Dierensteinweg (Verbindingsweg, Ridderkerk). Het slachtoffer van dit ongeval is overgebracht naar het ziekenhuis (arm uit de kom en schaafwonden).
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »