Modder Run 2015 in het Barend Bos

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Woensdag 24 juni 2015) vond in het Barend Bos de Modder Run plaats. Een middag vol met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar die het niet erg vonden om vies te worden.

Gratis aanmelden voor de activiteiten kon ter plaatse en werd door vele tientallen kinderen gedaan. In groepen van ongeveer 10 kregen de kinderen een begeleider om zo het hele parcours van 8 activiteiten af te gaan.

Modder

Dankzij de vrijwilligers van brandweer Barendrecht werden delen van het terrein in razend tempo tot een modderpoel gemaakt. Een gigantische waterstraal maakte een modderzand strandje. Een van de opdrachten hierbij was om snel zoveel mogelijk modder via het vlot naar de overkant te krijgen. De hoogste moddertoren in een bepaalde tijd aan de overkant won dit onderdeel.

Het eerste onderdeel van de Modder Run was er ook meteen één waar je wel vies van moest worden: onder een net door tijgeren in een grote modderpoel. Gelukkig kon je daarna dankzij het heerlijke zonnetje gelijk weer het water inspringen om een beetje schoon te worden voor het volgende onderdeel. Naast de modder activiteiten waren er nog een aantal andere activiteiten waar samenwerken, sportiviteit en communiceren centraal stonden: o.a. geblinddoekt navigeren, het blote voeten pad en ‘een blad water halen’.

Voor de winnaar van de hele Modder Run was er nog een mooie prijs: Dit team ontving kaarten voor het WK Beachvolleybal waarvoor komende week o.a. wedstrijden worden gespeeld bij de SS Rotterdam.

Organisatie

De Modder Run Barendrecht is een samenwerkingsproject van de Buurtsportcoach, Stichting Kinderopvang Barendrecht (SKB) en Aad van Loon Sport. De organisatie werd ondersteund door de gemeente Barendrecht.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »