Zonnige eerste editie Zuidpolderdag Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Woensdag 27 augustus 2014) vond de eerste editie plaats van de Barendrechtse Zuidpolderdag. Tijdens deze dag waren er ‘s middags voor kinderen en ‘s avonds voor de jongeren en volwassenen een groot aantal (sportieve) activiteiten te beleven. Uiteraard vond dit allemaal plaats in de Barendrechtse Zuidpolder: Barend Bos, De Kleine Duiker en het Land van Leeuwenburg.

Fotoalbums

Kinderen

Kinderen konden tussen 12:00 en 17:00 terecht in het Barend Bos voor vele leuke spellen, kano varen, speurtochten en zich laten schminken. Halverwege de middag, op het drukste moment, waren hier ruim 300 kinderen aan het spelen. Ondanks dat de grond op sommige plekken modderig was vanwege de eerdere regen, was het tijdens de Zuidpolderdag prachtig weer en kon er in en bij het water worden gespeeld.

Mini G-Voetbaltoernooi

Om zeven uur ‘s avonds ging het Mini G-Voetbaltoernooi van start op het terrein van De Kleine Duiker. Hier speelden twee teams van BVV Barendrecht en twee teams van VV Smitshoek een klein toernooi. De aftrap van de eerste wedstrijd werd gedaan door de Barendrechtse wethouder Lennart van der Linden. Na twee uur voetballen werd een van de teams van BVV Barendrecht de winnaar van het toernooi. De Rabobank was sponsor van het G-voetbaltoernooi.

Bootcamp

Om acht uur ‘s avonds begon de bootcamp door 4everfit, eveneens op het terrein van De Kleine Duiker. Een groep van zo’n 15 sportievelingen (jongeren/volwassenen) werd hier fysiek op de proef gesteld. Na een stevige warming up werden ze beetje bij beetje verder uitgeput. Rennen, springen, opdrukken, tactische spellen, voor iedereen kwam er wel iets voorbij.

Ter afsluiting van de bootcamp moesten de deelnemers over een dubbele balk over de sloot rennen. Vervolgens moesten ze in het veld waar ze in terecht kwamen over een slootje springen. Een enkeling haalde hier al een nat pak. Bij de volgende hindernis, een enkele balk over de sloot, konden alle deelnemers droog aan de overkant komen. Met de nadruk op kon, want het was natuurlijk veel leuker om het water in te springen (zie foto’s).
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »