Scholenkampioenschappen hardlopen op sportpark de Bongerd, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Afgelopen dinsdag (20 mei) deden bijna 250 kinderen van 12 Barendrechtse basisscholen mee aan de 16e editie van de Rabobank Scholenkampioenschappen op sportpark de Bongerd.

Leerlingen van groep 3 tot en met 8 liepen afstanden van 600, 800 of 1000 meter. Nadat alle kinderen hun afstanden hadden gerend was het de beurt aan ouders en anderen geïnteresseerden om ook eens ‘een rondje’ mee te rennen.

Fotoalbums

Eindklassement

Bepalend voor de klassering van de scholen zijn de drie snelste lopers van een school, per groep. Deze lopers krijgen het aantal punten van de volgorde van binnenkomst. Omdat meedoen belangrijker is dan winnen hebben alle scholieren voor hun inzet niet alleen een herinneringsvaantje, maar ook wat te drinken gekregen.

 1. Dr. Schaepmanschool
 2. Groen van Prinsterer
 3. o.b.s. De Draaimolen
 4. De Vrijenburg
 5. Smitshoek
 6. Het Kompas
 7. De Hoeksteen
 8. De Trinoom
 9. De Tweemaster
 10. De Ark
 11. De Zeppelin
 12. De Driehoek

Wisselbokaal

Ook dit jaar is weer de traditionele wisselbokaal uitgereikt. Deze trofee is bedoeld voor de school die verhoudingsgewijs met de meeste leerlingen deelneemt aan de Rabobank Scholenkampioenschappen. O.b.s. De Tweemaster won dit jaar de wisselbokaal die aan hen overhandigd werd door Jan Jansen.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »