Greensparade 2013 in nieuwe Carnisserpark Barendrecht (Carnisselande)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s + Greensrun uitslag] Vanochtend (Zaterdag 28 september 2013) om tien uur begon het Greensparade Festival 2013. Tijdens dit evenement, dat in het teken staat van gezond eten en een gezonde leefstijl, zijn diverse activiteiten te beleven. Zo begon om tien uur ook de Greensrun 2013, een hardloopwedstrijd met verschillende afstanden. Om elf uur werd het festival officieel geopend en werden er diverse gymnastiek en turn-acts opgevoerd.

De eerste wedstrijd was de kidsrun: twee keer rond het hele fesitvalterrein in het Carnisserpark rennen (1 kilometer). De jonge winnaar was erg blij dat hij had gewonnen, maar vertelde achteraf dat hij graag meer tegenstanders had gehad om tegen te strijden in de hardloopwedstrijd. Na de kidsrun begon de wedstrijd van 5 en 10 kilometer. De route liep langs de Carnisserbaan, over de Voordijk en via de voetbalvelden bij VV Smitshoek weer terug naar het festivalterrein. De 5 kilometer deelnemers liepen één ronde, de 10 kilometer deelnemers twee ronden.

Rond half twaalf werden er twee officiële handelingen verricht: de opening van het Greensparade Festival en de opening van het Carnisserpark. Wethouder Bas Nootenboom had de eer om in één klap op een rode knop beide momenten officieel te starten. Hierop volgde direct de Greensparade muziek ‘The Green Smile’, live gespeeld door de band ‘Smile’. Op de Greensparade muziek toonde een aantal gymnastiek en turngroepen hun kunsten voor het podium. Het was een gezellige mix van vrolijke muziek en acrobatische acts door de verenigingen.

Op het festivalterrein kon van alles worden gedaan en geproefd: van gezonde stukken fruit tot vers brood, lekkere ijsjes en vele soorten kaas. Alles uiteraard zo vers als maar zijn kan. Op het podium zullen vandaag (Zaterdag 28 september 2013) nog diverse muzikale optredens worden verzorgd. Voor kinderen staat het terrein vol met springkussens en speeltoestellen. Kinderen waren vanochtend (Zaterdag 28 september 2013) vroeg al druk aan het springen op de bungee-trampolines, maar ook de hoge klimtoren is erg populair.

Het Greensparade Festival is nog tot vanmiddag (Zaterdag 28 september 2013) vijf uur te bezoeken. Toegang tot het terrein is gratis, voor de kinderen is een strippenkaart te koop (€5) waarmee ze op tien attracties mogen spelen. Het is mogelijk om te proeven en vers voedsel te kopen bij de kraampjes op het terrein.

Fotoalbums

Video’s

Video: Greensrun Greensparade Festival 2013

Video: Openingsacts Greensparade Festival 2013

Video: Sfeerimpressie Greensparade Festival 2013


Uitslagen Greensrun 2013

Kidsrun (1km)

Positie Deelnemer Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Felix Bakker Numansdorp 5:31
2 Quinten van der Nat Barendrecht 6:31
3 Noah Kijkuit Barendrecht 6:38
4 Valentijn Kijkuit Barendrecht 7:43

Greensrun – Mannen top 3 (5km)

Positie Deelnemer Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Richard Hendriks Krimpen aan de Lek 18:54
2 Michael Groen Krimpen aan de Lek 19:06
3 Michel Siep Rotterdam 19:09

Greensrun – Vrouwen top 3 (5km)

Positie Deelnemer Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Lindsey Faken Energie 20:50
2 Esther Buurman Krimpen aan de Lek 24:35
3 Esther Landaal Energie 26:29

Greensrun – Mannen top 3 (10km)

Positie Deelnemer Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Martin Kleinjan Rotterdam 38:07
2 Ruud Woord THOR 38:58
3 Stefan Timmerman Rotterdam 42:55

Greensrun – Vrouwen top 3 (10km)

Positie Deelnemer Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Caroline Siegers Barendrecht 46:44
2 Mellanie Edelschaap Ridderkerk 51:55
3 Maaike de Keizer Dordrecht 52:55

Klik hier voor de complete lijst met uitslagen.

Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »