Werkzaamheden nieuwe rotonde en bushaltes Henry Dunantlaan in laatste fase

BARENDRECHT – [Foto’s]  De werkzaamheden voor de nieuwe rotonde en bushaltes aan de Henry Dunantlaan gaan de laatste fase in. Binnen nu en een week zou, volgens de planning, de nieuwe rotonde moeten worden opgeleverd. De rotonde ligt inmiddels ‘op zijn plek’ en ook de havens voor de bussen zijn aangelegd. Het fietspad langs de Henry Dunantlaan bij de nieuwe rotonde was afgelopen vrijdag alweer (tijdelijk) bereikbaar voor fietsers.

Reden voor de aanleg van de rotonde is de openstelling onderdoorgang A29 (Harmonielaan). De rondweg moet op meerdere punten worden aangepast om de verwachte extra drukte aan te kunnen. De openstelling van de onderdoorgang A29 (Harmonielaan) staat gepland voor de zomer van 2017.

Rotonde Bijdorp

De gemeente heeft ervoor gekozen om tijdens de werkzaamheden ook (onaangekondigd) de rotonde bij bedrijventerrein Bijdorp ‘op te knappen’. De rotondebanden zijn vervangen en voorzien van een nieuwe deklaag.

Drie weken geleden (24 juli) ontving BarendrechtNU al een klacht van een omwonende: de weg zou op de betreffende plek zonder aankondiging ‘s nachts (1:30) zijn afgesloten. Saskia: “Geen goede communicatie van de gemeente. Ook gewone burgers moeten gewoon door werken in de zomer periode.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »