Nieuwe rotonde Henry Dunantlaan begint vorm te krijgen

BARENDRECHT – [Foto’s] Sinds afgelopen maandag wordt er gewerkt aan de Henry Dunantlaan. Op de kruising met de Boerhaavelaan wordt momenteel een rotonde aangelegd. Dit is de eerste fase richting de openstelling van de onderdoorgang A29.

Een extra rotonde en later een nieuw kruispunt op de 1e Barendrechtseweg moeten ervoor zorgen dat de rondweg de verwachte drukte aan kan. De Henry Dunantlaan is naar verwachting nog tot 21 augustus afgesloten, er is een omleiding ingesteld. De openstelling van de onderdoorgang A29 (Harmonielaan) staat gepland voor de zomer van 2017.

Rotonde

Afgelopen week zijn delen van het asfalt weggehaald om de rotonde aan te kunnen leggen. Barendrechter Evert Jan Hummelen woont in de buurt van de Henry Dunantlaan en is de werkzaamheden even ‘van boven‘ gaan bekijken (zie foto’s). Hierdoor is goed te zien dat na één week de eerste contouren van de nieuwe weg en rotonde al zichtbaar worden. Afgelopen vrijdag waren de werklui nog druk bezig met het verwijderen van een laag verontreinigde grond.

Tussen de rotonde en 1e Barendrechtseweg zullen direct na de rotonde nog twee bushaltes worden gerealiseerd (ter vervanging van halte Boerhaavelaan). Ter hoogte van bedrijventerrein Bijdorp worden eveneens twee bushaltes gebouwd bij de rotonde.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden


Fotograaf: Evert Jan Hummelen / Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »