Achterzijde appartementencomplex Middeldijkerplein ('Zeppelinplein')

BARENDRECHT – Bewoners van de flat aan het ‘Zeppelinplein’, de achterzijde van het appartementencomplex aan het Middeldijkerplein, ervaren al lange tijd geluidsoverlast van de multifunctionele accommodatie van OBS De Zeppelin. Op het plein spelen veel kinderen van de school en ook ‘s avonds wordt er gespeeld en gevoetbald op het plein.

Wethouder Vermaat en bewoners zijn met elkaar in gesprek gegaan om een oplossing te zoeken voor dit probleem. Na diverse sessies en een onderzoek ter plaatse zijn er 12 mogelijke oplossingen onderzocht. De kosten van de geluidsreducerende opties variëren van €55.000 voor geluidsabsorberende panelen onder de galerij (reductie 1dB) tot een bedrag van €1.245.000 voor het bouwen van een serre-achtige constructie (reductie > 20dB)

Geluidswerend glas

De wethouder heeft voorgesteld om het huidige dubbelglas aan de achterzijde van de woningen te vervangen door geluidswerend dubbel glas. De kosten hiervan zijn €10.000 per woning, in totaal €400.000. Het nieuwe glas moet 10 tot 15 dB aan geluidsreductie opleveren.

Daarnaast zal een deur op het plein, waar tegenaan wordt gevoetbald door de jeugd, worden aangepast. Ook wil de wethouder de toegangshekken naar het plein na 22:00 uur afsluiten.

Gemeenteraad

De plannen zijn eind vorige maand voorgelegd aan de Vereniging van Eigenaren. Mochten zij hiermee instemmen, dan “zal ik een en ander ter finale goedkeuring voorleggen aan onze gemeenteraad”, aldus de wethouder.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »