Fietscrossen tijdens de open dag van FCC Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Fietscrossclub Barendrecht (FCC) hield gisteren (Zaterdag 18 april 2015) een open dag op de crossbaan op Sportpark de Bongerd. Jongens en meiden die geïnteresseerd waren in de fietscross sport konden hier terecht om zelf eens op de fiets te stappen en over de baan te racen. Tussen elf en vier uur kon iedereen op de BMX stappen om een poging te wagen.

Oefenen

Om de baan op te kunnen werd er eerst even geoefend met de fiets, op een klein slalom-parcours werd er even geoefend met het besturen van de crossfiets. Als dat lukte kon er worden geoefend op de baan, om vervolgens aan een echte start mee te doen op de heuvel achter het starthek. Gelukkig hadden de deelnemers een stevige helm op, want in het heetst van de strijd kwamen af en toe wat rijders ten val.

Zie ook: Nationale Sportweek: Trainen, kennismaken en open dagen in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »