Waarderingsoorkonde voor basketball club CBV Binnenland

BARENDRECHT – Vanavond (Vrijdag 15 juni 2018) ontving CBV Binnenland een Barendrechtse Waarderingsoorkonde. Burgemeester Van Belzen overhandigde de gemeentelijke onderscheiding aan voorzitter Wim van der Hoek.

De basketbalclub ontving deze Waarderingsoorkonde ter ere van haar 50-jarig bestaan en de belangrijke waarde die de vereniging heeft voor de samenleving. Het 50-jarig bestaan van de vereniging wordt vandaag (Vrijdag 15 juni 2018) en morgen (Zaterdag 16 juni 2018) gevierd.

Update, meer foto’s: Basketbalclub CBV Binnenland viert 50-jarig jubileum: Kampioenen en vrijwilligers gehuldigd

Sociale functie

Bij CBV Binnenland leren kinderen wat het betekent om een team te zijn en dat zij door samen te werken doelen kunnen behalen. Ze leren hoe je met elkaar omgaat en dat je elkaar moet respecteren. Bijzonder aan CBV Binnenland zijn ook de opleidingsmogelijkheden die aan leden geboden worden om trainer, coach of scheidsrechter te worden.

De vereniging kan rekenen op de steun van veel vrijwilligers. Zij zetten zich in bij trainingen en wedstrijden maar ook bij evenementen in De Driesprong. Met vereende krachten haalt CBV Binnenland de nationale en regionale selectiedagen naar De Driesprong en zet de club zich in voor allerlei acties, zoals de Grote Clubactie, Cash voor je Club en Afval loont.

Succesvolle vereniging

Met een damesteam dat op het hoogste niveau speelt en Nederlands kampioen is geweest, de nationale beker meerdere keren heeft gewonnen en internationals levert aan het Nederlands team en een herenteam dat 7 jaar onafgebroken op het hoogste amateurniveau in Nederland heeft gespeeld, is CBV Binnenland een zeer succesvolle club. De club telt 450 leden en is in Nederland de 7e club naar het aantal leden en de 3e club wat het aantal competitie spelende leden betreft.

Waarderingsoorkonde

De Waarderingsoorkonde kan als blijk van bijzondere erkentelijkheid worden toegekend aan al dan niet in de gemeente Barendrecht gevestigde verenigingen, stichtingen en soortgelijke rechtspersonen, die zich gedurende minimaal 10 jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »