Voltallig bestuur van VV Smitshoek opgestapt vanwege besluit over kunstgras op hoofdveld

BARENDRECHT – Gisteravond (Donderdag 7 juni 2018) is tijdens een Buitengewone Ledenvergadering bij VV Smitshoek gestemd over het voorstel van het bestuur om het hoofdveld om te zetten van gras naar kunstgras. Na het tellen van de stemmen is gebleken dat een meerderheid van de aanwezige leden tegen het voorstel van het bestuur heeft gestemd.

Als bestuur blijven wij echter achter ons voorstel staan. Niet omdat wij ten koste van alles ons gelijk willen halen, maar omdat wij geloven dat kunstgras op het Hoofdveld de meest optimale oplossing is voor een enorme verbeterslag zowel kwantitatief als kwalitatief in het voetballen van onze jeugd- en seniorenelftallen. Dit wordt tevens bevestigd door de onafhankelijke mediators en door deskundigen binnen en buiten de club“, aldus het bestuur.

Opgestapt

Het bestuur in een brief aan de leden: “Helaas hebben wij u als lid van vv Smitshoek niet kunnen overtuigen van de noodzaak voor het omzetten van het Hoofdveld van gras naar kunstgras. Dit alles geconstateerd hebbende heeft het bestuur doen beseffen dat er onvoldoende draagvlak is onder de leden van Smitshoek om onze ambities te steunen. Er restte ons dan ook niets anders op om als voltallig bestuur gisteravond (Donderdag 7 juni 2018) per direct af te treden en op korte termijn een extra ledenvergadering uit te schrijven waarop een nieuw bestuur door de leden kan worden gekozen.

Een alternatief voorstel werd voor het aftreden nog onderzocht, maar bleek ook geen optie voor het bestuur: “Het vraagt van het bestuur een keuze te maken zonder onderbouwing en bewezen voordeel van dit alternatief. Het bestuur kan en wil niet de verantwoordelijkheid nemen op die, risicovolle, gronden zo’n belangrijk besluit te nemen.

Nieuw bestuur

Tijdens een nieuwe algemene ledenvergadering op donderdag 5 juli moet een nieuw bestuur tot stand komen. Doel van deze ledenvergadering is het voorstellen en via stemming beëdigen van kandidaten voor de vacante bestuursfuncties bij vv Smitshoek: “Het is in het belang van vv Smitshoek om zo snel mogelijk een daadkrachtig bestuur te installeren. Het huidige demissionaire bestuur wil daarom per direct deze procedure in gang zetten. U kunt zich kandideren door een email te sturen naar hans.visser@vvsmitshoek.nl onder vermelding van de functie waarvoor u interesse heeft. Openstelling van de vacatures is tot uiterlijk woensdag 4 juli a.s.

Doelen

Het demissionair bestuur: “Het bestuur betreurt deze gang van zaken ten zeerste, in de volle overtuiging dat zij in de afgelopen jaren hard heeft gewerkt en had willen blijven werken aan de doelen die horen bij de vooruitgang van een grote en mooie vereniging als vv Smitshoek. Maar daarvoor is steun en vertrouwen van de meerderheid van de leden onontbeerlijk. Als demissionair bestuur zullen wij lopende zaken netjes afhandelen, echter nieuwe zaken worden niet meer door ons opgepakt.

In december 2015 stapte het bestuur van VV Smitshoek ook al op, toen door ‘een verschil in inzicht’.

Foto: Het sportpark van VV Smitshoek met op de achtergrond het hoofdveldBekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »