Nieuwe bootpolitie te water gelaten: Beter handhaven van regel op en rond de Waal

BARENDRECHT – De politie beschikt sinds vandaag (Vrijdag 8 juni 2018) over een eigen boot om toezicht te houden op de Waal. De gemeenten Barendrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht besloten tot aankoop van de boot, die het politiebureau van Ridderkerk als thuisbasis heeft.

Burgemeester Anny Attema van Ridderkerk stelde de boot officieel in gebruik, in het bijzijn van wethouder Peter Luijendijk (Barendrecht), wethouder André Flach (Hendrik-Ido-Ambacht) en burgemeester Dominic Schrijer (Zwijndrecht).

Betere handhaving

Het beter kunnen handhaven van de regels die op en rond de Waal gelden, is een langgekoesterde wens van de politie, de omwonenden en de vier gemeenten rond de afgedamde rivier.  De boot wordt alleen ingezet op de Waal.

Op de Waal mag maximaal 6 kilometer per uur worden gevaren. Wie zich niet aan de regels houdt of zich niet netjes gedraagt, wordt daarop aangesproken door de politie en toezichthouders van de vier gemeenten.

Patrick Sepers is een van de wijkagenten die vanaf nu gevaarlijke situaties vanaf het water in de gaten houdt. Via het Twitteraccount @toezicht_waal is te volgen wat de politieteams op hun vaartochten tegenkomen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »