BARENDRECHT/ROTTERDAM – De vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam en coach Joost van Rangelrooy zijn genomineerd voor de Rotterdam-Rijnmond Sport Awards.
Lintex-Binnenland/Rotterdam is genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar, Joost van Rangelrooy voor de titel Sportcoach van het Jaar.

Prestaties

De vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam behaalden het afgelopen seizoen 2014-2015 onder leiding van Joost van Rangelrooy de Nederlandse titel door in de play-offs Loon Lions met 4-1 te verslaan. Ook de Nationale beker werd gewonnen ten koste van Lekdetec.nl dat eerder in het seizoen ook al in de finale van de Final Four het onderspit had moeten delven. De landstitel was de eerste in de historie van Binnenland, de beker werd al eerder in 2004 binnen gehaald en de winst in de Final Four was de zesde in totaal.

Stemmen

Wie uiteindelijk met de Sport Awards aan de haal gaat hangt mede af van de stemmen die het publiek kan geven. Tot en met 8 december 2014 kan er via desportawards.nl gestemd worden op de genomineerden. Het publiek bepaalt voor de helft wie de award wint. De andere helft wordt bepaald door een deskundige jury samengesteld uit oud-sporters, bestuurders en media.

Bekendmaking

Op maandag 15 december is het nieuwe Luxor Theater het podium voor de bekendmaking van Rotterdam-Rijnmonds beste sporters. Zeven awards zijn te verdelen, in de categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportcoach, Sporttalent, Sportvrijwilliger en de gehandicaptensportprijs.

Foto: Huldiging van Binnenland Dames 1 op het gemeentehuis na het behalen van de landstitelBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »