Opening en presentatie teams van het G-Voetbaltoernooi 2013 in Barendrecht

BARENDRECHT – Op sportpark De Bongerd in Barendrecht wordt op woensdag 6 augustus de jaarlijkse G-voetbaldag georganiseerd. Meer dan 400 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking komen die dag in actie en worden begeleid door de coaches en scheidsrechters uit het betaalde voetbal. De editie op woensdag 6 augustus wordt alweer voor de 22e keer bij BVV Barendrecht georganiseerd. Ook de kersverse bondscoach Guus Hiddink komt naar sportpark De Bongerd.

Bekijk hier de foto’s van de G-Voetbaldag 2014 in Barendrecht

G-Voetbaltoernooi

Het toernooi is een initiatief van de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV), die het toernooi organiseren in samenwerking met de KNVB en voetbalvereniging BVV Barendrecht. Laatstgenoemde club is al sinds de start van het toernooi gastheer van de Landelijke G-Voetbaldag en voorziet in tientallen vrijwilligers, die gezamenlijk voor een goed verloop van het toernooi zorgen.

Profclubs

Net als vorig jaar verlenen alle profclubs hun medewerking aan het evenement en zijn vele hoofdtrainers van de talrijke betaald voetbalclubs aanwezig. Vorig jaar verleenden bijvoorbeeld de toptrainers Frank de Boer, Guus Hiddink, Ron Jans en talrijke andere prominenten trainers hun medewerking aan het toernooi. De teams van Jong Oranje en gastheer BVV Barendrecht completeren het deelnemersveld van de 22e editie van het G-voetbaltoernooi.

Publiek en prijsuitreiking

Om 09.45 uur stellen de spelers en coaches zich voor aan het publiek. De finales van de wedstrijden beginnen om 16.15 uur met aansluitend om 17.00 uur de prijsuitreiking. Die wordt doorgaans verzorgd door de bondscoach van het Nederlands Elftal, vorig seizoen nog een karwei voor de succesvolle WK-trainer Louis van Gaal (foto’s). Mogelijk wordt de prijsuitreiking van dit jaar de eerste klus voor de nieuwe bondscoach Guus Hiddink. De finalewedstrijden worden gespeeld op het hoofdveld van BVV Barendrecht. Toegang tot de Landelijke G-Voetbaldag is gratis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »