Succesvolle Clubkampioenschappen CAV Energie op nieuwe baan

BARENDRECHT – Afgelopen weekend, op 1 en 2 oktober, werden bij Atletiekvereniging C.A.V. Energie de Clubkampioenschappen gehouden. Het waren twee succesvolle, leuke en gezellige dagen. Naast Energie hielden ook A.V. Spirit uit Oud Beijerland en Trackstars Nesselande uit Rotterdam hun clubkampioenschappen in deze wedstrijd op de gerenoveerde atletiekbaan op Sportpark De Bongerd.

Meerkamp

Voor alle categorieën werd er een meerkamp afgewerkt. Zaterdag waren alle jonge pupillen aan de beurt. In een mooi nazomer zonnetje werkten zij hun onderdelen af. Er werd goed gepresteerd en menig persoonlijk record sneuvelde dan ook. De oudere pupillen, junioren, senioren en masters mochten zich twee dagen uitleven op hun onderdelen; afhankelijk van de categorie kwamen de onderdelen als sprint, lange afstand, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, verspringen, hoogspringen en polsstokhoogspringen aan de beurt.

Op zondag sloeg het weer helaas een beetje om en moesten de atleten af en toe een regenbui trotseren. Losse kampioenschappen waren er voor de 3.000 en 5.000 meter. Ook hier liet de regen zich af en toe zien.

Estafette

De dag werd traditioneel afgesloten met een estafette 10 x 100 meter tussen de verschillende verenigingen. De wisselbeker stond hierbij ook weer op het spel. Energie stond met 6 teams aan de start, Spirit met 5 en ook Trackstars Nesselande deed met 1 team mee. Dit jaar wist team 1 van Energie nipt te winnen van Spirit en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »