De Speelfabriek in De Baerne druk bezocht, meer kindervoorstellingen volgen

BARENDRECHT – Zo’n veertig kinderen en ouders bezochten op 28 september de eerste Speelfabriekvoorstelling bij CultuurLocaal. Vorige week woensdag organiseerde CultuurLocaal een voorstelling in De Baerne. Tante T kreeg in haar ‘Speelfabriek’ Laura op visite. Zowel Laura als Tante T hadden heel veel avonturen beleefd, die ze met de kinderen in het publiek vertelden.

Door elke keer een deurtje van De Speelfabriek te openen, verzonnen de kinderen samen met de spelers wat er zoal gebeurd was en speelden dit uit. Zo plukte Laura een roos bij een draak, vloog ze met een straaljager en leerde ze een monster manieren. Tante T leerde kok Ad Jansen patatjes-poepjessoep maken en ontving vreemde, betoverde visite die haar huis schoonmaakte. Leonieke, harpdocente bij CultuurLocaal, begeleidde alle verhalen met geïmproviseerde muziek, waardoor alles nog echter leek. Uiteindelijk kwam alles goed en dronken Tante T, Laura en Leonieke samen met de kinderen limonade!

Voor het publiek, Tante T en CultuurLocaal was deze voorstelling een schot in de roos. ‘Wat leuk dat dit in Barendrecht wordt georganiseerd, zoiets misten we echt!’, aldus een van de enthousiaste ouders. ‘Volgende keer kom ik weer!’ riepen veel kinderen. Tessa Vugts (Tante T) was blij verrast met de grote opkomst bij dit nieuwe evenement. “Je moet altijd afwachten of er mensen op iets nieuws afkomen, maar zo veel kinderen had ik niet verwacht“.  Voor CultuurLocaal, aanbieder van muziekles en improvisatietheaterlessen, is dit een geslaagde manier om mensen naar de Baerne te krijgen. “Het is een mooie locatie en we zijn heel blij dat we daar onze activiteiten kunnen doen. Zeker na de renovatie die de gemeente voor 2017 heeft aangekondigd zal er een prima zaal staan waar onze muziek en theaterleerlingen en –docenten hun talenten aan Barendrecht kunnen laten zien”, aldus voorzitter Ard Kramer.

Volgende gratis voorstelling

Er komen in totaal vier voorstellingen van De Speelfabriek in De Baerne, steeds op de laatste woensdagmiddag van de maand. De voorstellingen zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun ouders. Op 26 oktober is de volgende voorstelling. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op cultuurlocaal.nl.

Foto: Tante T en Laura verzinnen en spelen een fantasie-verhaal met een aantal kinderen. (Fotograaf: Claudia Baarslag)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »