Gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – De onderhandelende politieke partijen, CDA, SGP/ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, VVD en D66, verwachten vanavond (Dinsdag 22 mei 2018) een definitief besluit te kunnen nemen over het samengestelde coalitieakkoord. Voor het eind van de week moet vervolgens de inhoud van het coalitieakkoord duidelijk zijn.

De partijen zijn afgelopen weken begeleid door formateur Piet Boekhoud. Mochten de partijen tot een akkoord komen, dan zal Echt voor Barendrecht (EVB) als enige oppositiepartij overblijven met 14 van de 29 zetels.

Wethouders

De partijen hebben nog niets officieel naar buiten gebracht over de verdeling van wethoudersposten. De afgelopen weken hebben ze wel laten doorschemeren dat er vermoedelijk 6 wethouders zullen komen, waarvan een deel op parttime basis. Tijdens de vorige raadsperiode telde het college 4 wethouders.

Arnoud Proos, voorlichter van de Tweede Kamer fractie van de SGP, heeft zich vanmiddag (Dinsdag 22 mei 2018) al wel uitgelaten over een/zijn wethouderspost in Barendrecht: “Het werk voor de SGP-fractie in de Tweede Kamer deed ik met veel plezier en zal ik missen. Tegelijk vind ik het eervol en uitdagend om namens de SGP/CU de gemeente Barendrecht te gaan dienen!

EVB partijvoorzitter Roeland Bol reageerde op deze tweet van de SGP-er: “Mag eerst de gemeenteraad van Barendrecht daar misschien iets over zeggen?” Hierop reageerde Proos weer door te stellen dat het alleen om een kandidaatstelling gaat: “Wat mij betreft gaat dit alleen over de kandidaatstelling Roeland. Ik zie uit naar een goede samenwerking!” De SGP-er deelde op Twitter echter wel een artikel van het Reformatorisch Dagblad met de titel “SGP-fractievoorlichter Proos wordt wethouder in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »