Klaas Groenendijk en Lennart van der Linden benoemd tot informateur

BARENDRECHT – Tijdens een vergadering vandaag (Maandag 17 oktober 2016) heeft het raadspresidium (de fractievoorzitters van alle partijen uit de gemeenteraad) van Barendrecht in meerderheid besloten om de heer Klaas Groenendijk en de heer Lennart van der Linden te benoemen als informateurs.  Vorige week besloten de wethouders Dirk Vermaat (EVB), Lennart van der Linden (EVB) en Ingeborg Monhemius (D66) om hun portefeuilles ter beschikking te stellen.

Dit gebeurde na een breuk binnen het college. De VVD fractie was verdeeld over het wel of niet leveren van een nieuwe wethouder, wethouder van Noort (VVD) was eerder opgestapt. EVB en D66 verloren hierdoor het vertrouwen in de partij en stopten de samenwerking met de VVD. Het resultaat hiervan was een minderheidscoalitie. Hier maakte de wethouders vorige week dinsdag zelf een eind aan door de portefeuilles ter beschikking te stellen.

Opdracht

De informateurs hebben de opdracht gekregen om op korte termijn onderzoek te doen naar de mogelijkheden om te voorzien in een stabiel bestuur voor Barendrecht, met voldoende politiek draagvlak in de gemeenteraad. De informateurs rapporteren hun bevindingen zo spoedig mogelijk aan de gemeenteraad in de vorm van een gemotiveerd advies.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »