Gemeenteraad akkoord met Begroting 2016

BARENDRECHT – [Video] De gemeenteraad heeft vanavond (Dinsdag 10 november 2015) de begroting voor 2016 behandeld. Wethouder Lennart van der Linden bracht hiervoor ‘het koffertje’ mee met hierin de begroting. De wethouder gaf toe dat het koffertje van de landelijke politiek net iets mooier is, maar dat neemt niet weg dat het “voor Barendrechtse begrippen een prima koffertje” is.

Alle partijen, behalve de SGP/CU, gingen vanavond (Dinsdag 10 november 2015) akkoord met deze begroting. De partij stemde tegen vanwege de opgenomen investering in Het Kruispunt.

Begroting 2016

In de tweede begroting van de EVB-VVD-D66 coalitie wordt een beeld geschetst van de plannen in 2016, het geld dat daarmee gemoeid is en de inkomsten van de gemeente. Hierin wordt onder andere €3,5 miljoen vrij gemaakt voor het realiseren van de onderdoorgang A29, ruim €1,2 miljoen voor snelfietsroute F15 en €400.000 voor een verbouwing van de bestuursvleugel in het gemeentehuis. Voor het “bruisend cultureel centrum in Het Kruispunt” is €3 miljoen vrijgemaakt.

De begroting voor 2016 (PDF), waaronder ook de meerjarenbegroting 2017-2019, is sluitend.

Wijzigingen in de begroting

Naar aanleiding van diverse ingediende amendementen zijn er drie wijzigingen aangebracht in de voorgestelde begroting:

  • De Stichting Doorkomst Roparun krijgt eenmalig extra geld voor de organisatie van de 25e editie van de Doorkomst (amendement EVB, VVD, D66, CDA);
  • De afvalstoffenheffing blijft op het niveau van 2015 (amendement ingediend door EVB, VVD, D66, CDA, SGP/CU en GL);
  • Er wordt niet bezuinigd op de huldiging van sportkampioenen (amendement EVB, VVD, D66, CDA).

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »