Theater Het Kruispunt, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeenteraad is gisteravond (Dinsdag 13 oktober 2015) akkoord gegaan met het voorstel over het bruisend cultureel ontmoetingscentrum. Hiermee is ook de visie op de gebouwen Het Kruispunt (Bruisend Cultureel Ontmoetingscentrum), De Baerne (Muziekcentrum) en Het Trefpunt (Sociaal Creatief Maatschappelijk Centrum) goedgekeurd. De oppositiepartijen hadden nog enkele kanttekeningen over de (of het gebrek aan) visie. Ze hadden hierin echter geen meerderheid.

Een groot deel van het pand staat al geruime tijd leeg. De opening van het nieuwe bruisend cultureel centrum in Het Kruispunt staat gepland vanaf 1 oktober 2016.

Ontmoetingscentrum

In Het Kruispunt willen de collegepartijen een bruisend cultureel ontmoetingscentrum realiseren. Hiervoor verhuist de bibliotheek terug vanuit De Baerne, verhuist de radio vanuit Het Trefpunt en krijgt het college de opdracht om een commerciële partner “met een opdracht” voor het horecadeel te selecteren. Dit moet voorkomen dat enkel subsidie ontvangende organisaties zich in het gebouw (gaan) huisvesten. Het nieuwe centrum moet een stimulerende werking hebben op het centrum van Barendrecht en daarmee ook geld opleveren in plaats van enkel investeringen en subsidie gaan kosten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »