Video: Afscheid wethouder Jeroen Gebben in gemeenteraad Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Afgelopen dinsdagavond nam Jeroen Gebben na afloop van de raadsvergadering afscheid van de gemeenteraad. Hij is inmiddels aan de slag als Voorzitter van het College van Bestuur van de Edudelta Onderwijsgroep. Eerder die avond werd zijn opvolger, Leon van Noort, beëdigd als wethouder. Hij gaat op 1 oktober officieel van start als wethouder in Barendrecht.

Diverse mensen hielden een afscheidsspeech voor Gebben, waaronder burgemeester Jan van Belzen. “Nu valt definitief het doek voor jou” Hij memoreerde Gebbens tijd als wethouder, maar ook als raadslid: “In 2006 werd je beëdigd als raadslid voor de VVD. Jong, fris, enthousiast, een aanwinst voor de fractie. Je was een van de jongere raadsleden. Je had OOV in je portefeuille en was daarin positief kritisch.

Wethouder Gebben

In zijn speech ging Van Belzen ook in op de tijd als wethouder vanaf 2010. Hij noemde diverse dossiers waarmee Gebben zich bezig had gehouden in de afgelopen vijfenhalf jaar. Daarnaast ging hij in op de persoon Jeroen Gebben: “Ik heb je ervaren als een prettig man, open, met goede feedback en ook schouderklopjes. Met een goede dossierkennis. En met de drive om maatschappelijk resultaat te halen. Je bent scherp op de inhoud, zacht op de persoon. Dat hebben we niet alleen lokaal ervaren, maar ook regionaal en zelfs landelijk. Je was actief in vele besturen en commissies, zoals de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio, de VNG subcommissie decentralisatie jeugdzorg, en je was vice voorzitter van het Algemeen Bestuur Jeugdzorg in de regio Rotterdam. Je wordt op veel plaatsen gemist na vandaag.

Bekijk hier de volledige afscheidsspeeches door nestor Dhr. van Orsel, burgemeester van Belzen, VVD fractievoorzitter Jan Jippes en Jeroen Gebben zelf.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »