Geslaagd jubileumfeest De Raket, Barendrecht

BARENDRECHT – De Raket, de bovenschoolse plusklas van PCPO Barendrecht/Ridderkerk, heeft woensdag 8 oktober het eerste lustrum gevierd. In het gebouw waar de plusklas gevestigd is, CBS Het Kompas aan de Van Ravesteijndreef in Barendrecht, werden leerlingen, oud-leerlingen en genodigden om 5 uur ontvangen. In het lokaal van de plusklas werden de oud-leerlingen bevraagd op hun herinneringen aan De Raket en werd hen gevraagd tips voor de toekomst te geven.

Feest, frites en voorlezen

Beneden in het speellokaal van de school werd het feest voortgezet met een gemeenschappelijke maaltijd, er was daarvoor een echte friteskar naar de school gekomen. Na de maaltijd werd door de beide leerkrachten, Erina den Otter en Bernadette van Diggelen, een verhaal voorgelezen over de Raket-reis van de afgelopen vijf jaren. Daarna presenteerden zij de vernieuwde website van De Raket.

Interactieve voorstelling

Tot slot verzorgde jeugdboekenschrijver en presentator Joris Lutz een interactieve voorstelling met de leerlingen over de ontwikkeling van talenten. Alle kinderen, in leeftijd variërend van 5 tot 16 jaar, kwamen daarbij aan bod. Bij het afscheid kreeg elke bezoeker als herinnering een USB-stick met daarop het vernieuwde logo van De Raket mee.

Foto: PetrinaBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »