Tijdelijke portocabin klaslokalen op parkeerplaats van De Draaimolen aan de Bachlaan

BARENDRECHT – Op een parkeerplaats aan de Bachlaan zijn tijdelijke klaslokalen geplaatst. Een tweetal gestapelde portocabins zal voor het komende jaar op deze locatie staan, uiterlijk 31 juli 2023 moet alles weer in oude staat zijn hersteld.. De plaatsing van de units komt voort uit de komst van de noodopvanglocatie aan de Zuider Carnisseweg: “Vanwege de komst van een noodopvanglocatie van het COA is de toestroom van leerlingen in de Schakelklassen van obs De Draaimolen hoger dan normaal.” Deze noodopvanglocatie zou maximaal 4 maanden blijven, maar dit werd met een jaar verlengd.

Voor de kinderen die worden opgevangen op de opvanglocatie moet de gemeente ook onderwijs regelen. Omdat er in beide gebouwen van de Draaimolen (aan de Bachlaan en in wijk Molenvliet) geen plek meer beschikbaar was voor extra leerlingen, hebben de gemeente Barendrecht en de Veiligheidsregio akkoord gegeven op de opdracht voor het “spoedig realiseren van tijdelijke huisvesting voor de periode van 1 jaar

Vergunning

In de vergunningsaanvraag was in eerste instantie sprake van plaatsing van de tijdelijk lokalen op het stuk grond achter de school (sportveld Aksent, naast de locatie van de  Voedselbank Barendrecht). In een latere bijlage werd de locatie echter vastgesteld op het stuk grond van 6 parkeerplekken voor de deur van de school. Omdat deze locatie direct aan een openbare weg en fietspad ligt worden hiervoor specifieke maatregelen genomen (verplicht volgens de verleende vergunning): plaatsen van verkeersborden om te waarschuwen voor overstekende kinderen alsook het plaatsen van hekken om te voorkomen dat kinderen direct de weg op kunnen rennen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »