Trein door Carnisselande tijdens opening van kinderboekenweek bij CBS Smitshoek

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag reed er voor het eerst een trein door Carnisselande. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek mochten de kinderen van CBS Smitshoek op reis met deze trein door hun eigen wijk.

CBS Smitshoek opende zo op unieke wijze de Kinderboekenweek. De leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 mochten vanaf station Smitshoek een rondje rijden op zoek naar afbeeldingen en letters die waren opgehangen in de wijk. Met de letters vormden zij het woord “Boekentrein”. Deze actie past helemaal in het thema van de Kinderboekenweek: “Reis Mee”.

Vossenjacht

Voor de bovenbouw werd er een vossenjacht georganiseerd. Ook deze leerlingen gingen op zoek naar letters om een woord mee te vormen. Om de aftrap van de Kinderboekenweek compleet te maken, stond er in samenwerking met de Readshop Barendrecht ook nog een boekenmarkt klaar. Hier konden de leerlingen tegen gunstige prijzen een boek kopen.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er veel gelezen en geknutseld in de klassen rondom dit thema. Ouders, verzorgers en andere belangstellenden kunnen tijdens de projectavond op 17 oktober aanstaande in de klas komen kijken naar het werk van de kinderen.

Foto: Leerlingen van CBS Smitshoek in de boekentrein



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs



« | »