Veiligheidsdag Barendrecht 2015

BARENDRECHT – Zaterdag 12 oktober is het weer zover: De Veiligheidsdag op het gemeentehuisplein (Binnenhof, gemeentehuiszijde) in Barendrecht! Het belooft weer een mooie en gezellige dag (11.00 tot 16.00 uur) te worden die interessant is voor jong en oud. Wat dacht u van een cybersecurity escape room? Of blus-spelletjes doen bij de jeugdbrandweer? Ook is er een racebaan met afstandsbestuurbare auto’s en is de Lotus-stichting aanwezig om nep-wonden te schminken.

Gemeente Barendrecht organiseert de dag met haar zorgen veiligheidspartners. Zo zijn onder meer de politie, brandweer, Buurtpreventie, BOA`s, ProRail, Jongerenwerk Barendrecht, RET en Rijkswaterstaat aanwezig. Al deze partijen leveren op hun eigen wijze een bijdrage aan de veiligheid in onze gemeente. Zij gaan graag met u in gesprek over dit belangrijke thema.

Veiligheid is van ons allemaal

De Veiligheidsdag is dit keer in de Nationale week van de Veiligheid. Een week waarin we extra aandacht vragen voor veiligheid. Vooral ook voor de politie. De donkere dagen komen er namelijk weer aan en dat is de periode waarin er traditiegetrouw meer ingebroken wordt. Laat u bij de verschillende stands informeren wat u kunt doen! Praat met de wijkagent, ontdek wat de vrijwilligers van Buurtpreventie doen en krijg tips van de brandweer. En wat doen de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) eigenlijk om de samenleving schoon, heel en veilig te houden? Zij vertellen het u graag.

Cybersecurity escape room

De digitale wereld is overal om ons heen. Het maakt ons leven makkelijker, maar creëert ook uitdagingen. Want is elke link wel betrouwbaar? En wat als er een cyber-aanval is? Wat moet u dan doen? Ontdek en ervaar het tijdens de Veiligheidsdag en stap in de mobiele cybersecurity escaperoom. En leer zo meer over phishing, privacy en ransomware.

Enkele hoogtepunten van de Veiligheidsdag

  • Laat een nepwond schminken
  • Ga in de mini-draaimolen of laat je afstandsbestuurbare auto veilig over het parcours gaan
  • Ga in gesprek met Buurtpreventie en jongerenwerk
  • Bekijk verschillende stoere voertuigen van het Waterschap, de RET, politie, brandweer en Rijkswaterstaat
  • Kom alles te weten over de werkzaamheden van de brandweer en de politie
  • Ontdek hoe (on)veilig keyless entry is
  • Ga in gesprek met de zorgpartners en ontdek wat zij voor u kunnen betekenen
  • Laat je fiets graveren bij het centrum voor fietsendiefstal
  • Ontsnap uit de mobiele escape room (vooraf opgeven)

De gemeente adviseert bezoekers om op de fiets te komen.

« | »