IB-Uitreiking Groene Hart: 100% van de kandidaten geslaagd

BARENDRECHT – Vrijdagavond hebben op Groene Hart alle atheneum- en havo-tto-eindexamenkandidaten van 2016 hun welverdiende IB-diploma (International Baccalaureate) in ontvangst genomen. Dit gebeurde tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde uitreikingsplechtigheid. Groene Hart is zeer trots, omdat afgelopen schooljaar honderd procent van de IB-kandidaten geslaagd is!

Tweetalig onderwijsteamleider, de heer Williams, leidde de avond en heette alle tto-gediplomerden en hun familie en vrienden van harte welkom. Havo-onderwijsteamleider, de heer Boschma, hield vervolgens een toespraak, waarbij hij vol lof sprak over de prestaties van de voormalige tto-havisten. Voormalig docente IB en Engels, mevrouw Bolijn, overhandigde haar oud-leerlingen aansluitend het welverdiende IB-certificaat. Groene Hart en de leerlingen waren erg blij dat de inmiddels gepensioneerde mevrouw Bolijn speciaal voor deze bijzondere en feestelijke gelegenheid weer naar school was gekomen.

Atheneum-teamleider mevrouw Van Leenen sprak de vwo-ers in het Duits toe, wat een bijzondere toevoeging aan de internationale sfeer van deze tto-viering gaf. Docente mevrouw Reid reikte aan de vwo-ers de certificaten uit. Noortje van Dalen en Hanna van Meel die vorig jaar respectievelijk hun vwo- en havo-diploma behaalden op Groene Hart, hebben tenslotte ook nog in vloeiend Engels gespeecht.

Het blijft bijzonder te ervaren hoe zij de ‘near native-beheersing’ van de Engelse taal ten gehore brengen om hun ver ontwikkelde denkprocessen en culturele inzichten te verwoorden voor de trotse toehoordersBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »