Eerste paal de grond in voor nieuwe gebouw Dr. Schaepmanschool, Marijkesingel Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Vrijdag 15 januari 2016) is de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw van de Dr. Schaepmanschool de grond ingeslagen. Dit gebeurde op het bouwterrein aan de Marijkesingel in het bijzijn van de vele leerlingen van de school en de wethouder onderwijs, Leon van Noort.

De kinderen hebben voorafgaand hieraan teksten en tekeningen op de paal mogen zetten. De wethouder heeft vervolgens met drie kinderen de heimachine in werking gezet om de eerste, van de in totaal 166 palen, de grond in te slaan. Deze heiwerkzaamheden staan de komende 4 á 5 werkdagen op het programma van de aannemer Middelwateringbouw B.V.

Feestje

Nadat de paal was geslagen zijn de kinderen weer terug gegaan naar de tijdelijke school aan de Botter (voormalige gebouw van het Calvijn). Hier stond kinderchampagne en taart klaar of het feestelijke moment te vieren.

De oplevering van het nieuwe gebouw staat gepland voor komende zomer. Het gebouw gaat ruimte bieden aan 230 leerlingen van de school en 40 kinderen voor de buitenschoolse opvang Mundo.

Nieuwbouw

Wethouder van Noort: “Als de bouw vlot verloopt staat hier over enkele maanden een mooi, nieuw schoolgebouw. (…) Er is door jullie: kinderen, ouders, collega’s, buren en de gemeente en het schoolbestuur, samen intensief aan gewerkt. (…) Geheel volgens de visie van jullie school komt er een gemeenschapsruimte als hart van de school, waarin leerlingen en leraren elkaar ontmoeten als je binnenkomt en als je naar huis gaat. (…) Met het slaan van de eerste paal vandaag (Vrijdag 15 januari 2016) geven we het startsein voor de nieuwbouw van deze locatie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »