Opening nieuwe natuurlijke schoolplein Dr. Schaepmanschool in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Maandag 24 augustus 2015) is, op de eerste schooldag van dit schooljaar, de eerste fase van het vernieuwde groene schoolplein van de Dr. Schaepmanschool geopend. Samen met wethouder Jeroen Gebben (onderwijs) hebben een aantal kinderen de nieuwe duurzame speeltoestellen uitgeprobeerd. Het is het eerste groene schoolplein in de gemeente Barendrecht.

Voor de Dr. Schaepmanschool is dit een bijzonder project omdat het om een samenwerking van de gemeente, de schoolleiding, de BSO, kinderen van de school en BSO, leerlingen van Edudelta, ouders van de school en wijkbewoners van de Zeeheldenbuurt gaat.

Verder ontwikkelen

De gemeente heeft in de zomervakantie hard gewerkt om fase 1 van het totale project te realiseren. Dit is gelukt, waardoor vanaf vandaag (Maandag 24 augustus 2015) de kinderen van de school de meer op de natuur en het onderwijsconcept Jenaplan gerichte speeltoestellen in gebruik kunnen nemen.

Na fase 1 neemt de school zelf de volgende fasen op zich, waarbij er onder andere nog een buitenpodium, een wildernis en mini-tuinen worden aangelegd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »