Schoolplein Dr. Schaepmanschool, Evertsenstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – Het schoolplein van de Dr. Schaepmanschool aan de Evertsenstraat wordt natuurlijker en groener. Met hulp van ouders en buurtbewoners gaan de school en gemeente deze uitdaging aan. Nog deze zomer wordt gestart met de eerste fase.Het huidige klimtoestel verdwijnt. In plaats daarvan komt er een speelheuvel waarop de kinderen kunnen klimmen. Daarnaast komt een speeltoestel in de vorm van een toren, met loopbruggen en een glijbaan.

Rondom de heuvel staan gedeeltelijk heesters en bomen, zodat het zowel ‘spannend’ voor de leerlingen als overzichtelijk voor de schoolleiding en ouders is. Schoolleider Caroline Wijnolts: “Na de eerste fase gaan wij gefaseerd verder met een podium en natuurlijke speeltuin achter de zandbak. Wij vinden het belangrijk dat een goed evenwicht ontstaat tussen speelmogelijkheden, een natuurlijke omgeving en aansluiting op het onderwijsconcept van onze Jenaplanschool. Het podium is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs: presenteren. Wij hopen na het plantseizoen (voorjaar 2016) klaar te zijn.

Natuurlijker, groener en speelser

Ouders, buurtbewoners en de schoolleiding maakten samen met de kinderen een wensenlijst voor een natuurlijker en speelser schoolplein. De gemeente dacht, als eigenaar van het schoolplein, mee over de mogelijkheden. MBO-leerlingen van Edudelta maakten een plan voor een groen schoolplein dat aansloot op de wensen. Elementen hiervan waren de basis voor twee ontwerpen. De kinderraad had het laatste woord en koos het uiteindelijke ontwerp.

Persoonlijke inzet, materialen, financiële bijdrage

De school is afhankelijk van bijdragen in de vorm van persoonlijke inzet, materialen en financiën. Zo droeg stedenbouwkundig bureau Wissing bij aan het ontwikkelen van het plan en helpen twee ouders bij het regelen van de financiën en sponsoring. Ook de gemeente draagt haar steentje bij. Inmiddels denkt een tuincentrum mee in het leveren van de beplanting en krijgt de school wilgentakken uit de grienden.

Gunt u de kinderen van de Dr. Schaepmanschool ook een mooi en uitdagend schoolplein? Neem dan contact op met Caroline Wijnolts: c.wijnolts [@] schaepmanschool.nl of (0180) 617 002. U kunt kiezen uit een lijst van aan te leggen onderdelen of een algemene bijdrage doen.

Foto: Het schoolplein van de Dr. Schaepmanschool zoals die er vandaag (Donderdag 16 juli 2015) de dag bij ligt aan de Evertsenstraat.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »