Aldi koopt winkelpand aan de Voordijk voor supermarkt van 1.000m²

BARENDRECHT – Supermarkt Aldi heeft het winkelpand aan de Voordijk gekocht waar momenteel World of Bikes en de kringloopwinkel Opnieuw & Co in zitten. De onderneming wil in het deel waar momenteel nog de kringloopwinkel zit een duizend vierkante meter grote supermarkt openen. Het college van B&W: “Deze potentiële ontwikkeling is niet in lijn met de ambities om onze dorpscentra te versterken. Het is immers een ontwikkeling die winkelend publiek daar vandaan trekt.

Op de vraag of de wethouder deze locatie geschikt acht, wordt nog geen antwoord gegeven. Er loopt momenteel al een vergunningsaanvraag die momenteel nog wordt beoordeeld, de wethouder wacht op de uitkomst van dat onderzoek. Het gaat daarbij o.a. over de verkeersafwikkeling, parkeergelegenheid en “andere planologische aspecten“. (reguliere omgevingsvergunning; ‘verbouwen van een winkelruimte‘)

Ruimte voor gesprek over locatie

Naar aanleiding van de eerdere berichtgeving heeft ALDI contact opgenomen met de gemeente en volgde er een telefoongesprek tussen de wethouder en ALDI: “Op hoofdlijnen is aan de orde gesteld of het voor hen bespreekbaar is om samen te kijken naar alternatieve locaties, in ons centrum. Daarop is aangegeven dat er altijd ruimte is voor een gesprek om mogelijkheden te onderzoeken, echter wel parallel aan de lopende aanvraag voor de locatie Voordijk“, aldus de wethouder.

De ALDI blijft dus (vooralsnog) vasthouden aan de supermarkt aan de Voordijk, maar staat open voor een gesprek met de gemeente over een supermarkt in het centrum. Het college verwacht binnen 4 weken de resultaten, en een advies, voor de vergunningsaanvraag van de ALDI supermarkt aan de Voordijk. Het college heeft tevens aangegeven bereid te zijn om mee te denken met Opnieuw&Co voor het vinden van een nieuwe locatie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »