Nieuw op de Middenbaan: Antiques Forever

BARENDRECHT – Begin augustus opende ‘Antiques Forever’ een antiekwinkel op de Middenbaan 50. “Momenteel verkopen we alleen onze kunst en antiek via het internet en het leek ons een goed idee om dit ook via een traditioneel verkoopkanaal zoals een winkel te gaan doen“, aldus eigenaar Luuk Nijssen.

De winkel is op vrijdag 7 augustus geopend en zal open zijn voor een proefperiode van 3 maanden. Luuk: “Mochten onze producten in de smaak vallen bij het Barendrechtse winkelpubliek dan blijven we zeker voor een langere periode.

Antiek

De winkelier verkoopt schilderijen, bronzen beelden, kleine meubelen, porselein, glaswerk en curiosa en in mindere mate design en vintage. “Zeg maar alles wat mooi en leuk is van tussen de 50 en 500 jaar oud. Nieuwer spul is niet aan ons besteed evenals brocante, dat is ook niet echt ons ding.”, aldus Luuk. De prijzen liggen tussen de vijf- en vijfduizend euro. “Maar voor 10 euro kom je soms ook de leukste dingen tegen die we overal en nergens op de kop weten te tikken. We hebben wel een ondergrens in kwaliteit. Rommelmarkt- en kringloopachtige stukken verkopen we niet.”

Persoonlijk

Normaal gesproken staan we elke week ook op antiekbeurzen in het binnen- en buitenland maar door het coronagebeuren komen we nauwelijks nog de grens over. Antiekmarkten- en beurzen vallen onder de evenementensector en die zijn als laatste aan de beurt als het gaat om versoepelingen van de bestaande restricties. Alhoewel de online verkopen goed gaan missen we toch wel het persoonlijke contact met de klant.

Antiques Forever is gevestigd in het pand waar vlak daarvoor nog de Bazarwinkel was gevestigd: “Het grappige is dat ik ooit 10 jaar geleden mijn allereerste antieke voorwerp kocht bij Alida Heule op de Bethel Bazar en dat we nu verder gaan op de locatie waar zij nu tijdelijk zitten. Dus de cirkel is weer rond.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »