Bazarwinkel overhandigt cheques van in totaal €5.000 aan goede doelen

BARENDRECHT –Afgelopen vrijdag (31 juli) werden symbolische cheques overhandigd aan de vier goede doelen van de Bazarwinkel. De Bazarwinkel opende begin juli de deuren van een popup winkel aan de Middenbaan als alternatief voor de jaarlijkse Bethel Bazar, die vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan.

Cheque-uitreiking

De uitverkoop was afgelopen vrijdag nog in volle gang waardoor de precieze uiteindelijke netto opbrengst van de verkoop nog niet bekend was. De opbrengst op dat moment werd geschat op €5.000. Huib van Zessen van de organisatie van de Bazarwinkel droeg de cheques over aan afgevaardigden van de organisaties waar de opbrengst volgens een verdeelsleutel naartoe gaat. De afgevaardigden waren Cees Versendaal van Stichting Voedselbank Barendrecht, Petra Teunissen van Stichting Present Barendrecht, Arjan Helder van Stichting SHIF en het ZWO project Mencoldes werd vertegenwoordigd door diaken Leen Pot.

De afgevaardigden spraken woorden van dank uit en benoemden ook waar het geld aan besteed gaat worden. De Voedselbank kan de bijdrage goed gebruiken omdat ook de Voedselbank in deze tijd te maken heeft met extra kosten en de voedselbank de cliënten van een goed voedselpakket willen blijven voorzien. Stichting Present wil de bijdrage gaan besteden aan een speciale project voor jongeren in Barendrecht. Stichting SHIF gaat de bijdrage inzetten om voor startende scholen in Oeganda leermiddelen, salarissen van docenten en nieuwbouw van klaslokalen mee te financieren. De bijdrage voor Mencoldes wordt besteedt aan eerste hulp aan ontheemden in Colombia.

De Bazarwinkel is gedurende vier weken, vier dagen per week open geweest. In totaal hebben 51 vrijwilligers meegeholpen met het opzetten, inrichten, verkopen, aanvullen en alle andere bijkomende werkzaamheden van de Bazarwinkel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »