Vrijwilligers richten Bazarwinkel in: Burgemeester verricht officiële opening

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen week zijn vrijwilligers van de Bethelbazar begonnen om de Bazarwinkel in te richten, als alternatief voor de Bethelbazar die dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan. De winkel aan de Middenbaan  50 werd vanmiddag (Donderdag 2 juli 2020) officieel geopend door de burgemeester.

Morgen, vrijdag 3 juli, gaat de verkoop van start. De winkel is dan vier weken lang elke woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend en op zaterdag tussen 12:00 en 17:00 uur.

Opening

De officiële openingshandeling, het doorknippen van een lint, werd verricht door burgemeester van Belzen. Hij gaf aan blij te zijn na een periode van strikte coronamaatregelen hier weer te kunnen staan met een schaar in zijn handen voor de opening: “Het is mooi om te zien dat u niet de moed in de schoenen heeft laten zakken: aan de ene kant wordt een weg afgesloten (de bethelbazar kon dit jaar niet doorgaan,red), maar u hebt toch met zijn allen bedacht dat er een manier moest zijn om toch spullen te verkopen (…) als duurzaamheidsideaal, maar ook om middelen te genereren voor de goede en nobele doelen. Ik vind het leuk en mooi dat u deze weg heeft gevonden: Er zit veerkracht in onze samenleving, soms onverwacht, en dan gebeurt er iets moois dat je anders nooit zou doen.

Bazarwinkel

In de maand juli worden in de Bazarwinkel spullen te koop aangeboden. Het assortiment bestaat uit o.a. stoffen, antiek, crea artikelen, nieuwe spullen in de ‘Winkel van Sinkel’ en zelfgemaakte jam. De opbrengst van de Bazarwinkel gaat naar vier goede doelen: ZWO Project Mencoldes in Colombia, Stichting Present Barendrecht, Stichting Voedselbank Barendrecht en Stichting SHIF (ondersteuning startende basisscholen in Oeganda).

In de winkel kunnen geen spullen ingeleverd worden. Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Alide Heule, tel. 613382.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »