Winnaar Zakenvrouw BAR Annemieke Casteelen

BARENDRECHT – Na twee succesvolle verkiezingen van de Zakenvrouw van het Jaar in de BAR-regio (Barendrecht-Albrandswaard- Ridderkerk), wordt deze dit jaar uitgebreid met de Ondernemer van het Jaar (m/v), Start-up van het Jaar, Innovatie Award en Toffe Peer Award. Deze ondernemersprijzen stimuleren, inspireren, verbinden en geven bekendheid aan onderscheidend ondernemerschap in de BAR-regio als voorbeeld voor andere ondernemers.

Per award zijn belangrijke criteria geselecteerd. Ondernemers die aan deze criteria voldoen, kunnen vanaf heden tot 1 december 2016 worden genomineerd via de website ondernemersprijzenbar.nl. De motivatie is hierbij zeer belangrijk.

Ondernemersprijzen BAR

De Stichting Ondernemersprijs BAR-Regio heeft zich tot doel gesteld jaarlijks vijf ondernemersprijzen uit te reiken. Het bestuur wordt gevormd door Steven Enneman (voorzitter), Danielle de Wilde, Jettie Bourquin, Jan Willem van Hellemond en Diana van Nugteren. Alle prijzen worden gesponsord en per prijs is een onafhankelijke jury samengesteld.

Steven Enneman: “Circa drie jaar geleden hebben wij het initiatief genomen om specifiek voor de BAR-regio de ‘Zakenvrouw van het Jaar Award’ in het leven te roepen. Nadat we dit tweemaal succesvol hebben georganiseerd, in 2014 en 2015, hebben we besloten de opzet aan te passen en meerdere awards uit te gaan reiken, tijdens een mooie gala-avond. We willen hiermee meer bekendheid geven aan onderscheidend ondernemerschap. Dit organiseren wij vanuit onze stichting Ondernemersprijs BAR-Regio.

Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde en Van der Valk Hotel Ridderkerk zijn als hoofdsponsor betrokken bij de Ondernemersprijzen BAR. Daarnaast is er een brede ondersteuning en interesse vanuit de ondernemersverenigingen Rondo, VBO en ViZi en het Ridderkerkse bedrijf Quooker. Ook de BAR-gemeenten staan positief tegenover dit initiatief.

Aanmeld- en selectieperiode

Vanaf halverwege oktober 2016 kunnen ondernemers gedurende 6 weken worden aangemeld via ondernemersprijzenbar.nl, tot 1 december 2016. Hierna zal per prijs de top 5 bepaald worden. Deze 25 kandidaten worden begin december bekend gemaakt en op vrijdag 9 december verwacht bij de selectiegesprekken in het Van der Valk Hotel Ridderkerk. Hierna worden per award 3 finalekandidaten geselecteerd welke kans gaan maken op de ondernemersprijzen.

In de maanden december 2016 en januari 2017 zullen de 15 kandidaten door de betreffende juryleden bij hun bedrijf worden bezocht. Tijdens deze periode kan er op hen gestemd worden via de website. Deze stemmen tellen mee in de verkiezing, maar het juryoordeel weegt het zwaarst. Uiteindelijk zal per prijs één winnaar overblijven.

BAR BusinessGala

De uitreiking van de ondernemersprijzen zal plaatsvinden tijdens het BAR BusinessGala op 9 februari 2017. In het Van der Valk Hotel Ridderkerk worden, tijdens een exclusief 5-gangendiner voor 200 personen (bedrijfsleven en vertegenwoordiging BAR-gemeenten), de 5 winnaars bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt door de sponsor die zijn naam heeft verbonden aan de prijs.

Foto: Winnaar Zakenvrouw BAR (2015): Annemieke CasteelenBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »