BARENDRECHT – Afgelopen vrijdag (3 oktober) is een nieuwe groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie gestart. Tot en met 5 november kunnen bewoners zich vrijblijvend inschrijven en een persoonlijk aanbod ontvangen. Circa 35 gemeenten in Zuid-Holland, waaronder Barendrecht, nemen deel aan deze actie in samenwerking met groepsaankoop-organisator iChoosr.

Het voordeel van veel

Een groepsaankoop is een aantrekkelijke manier om een product aan te schaffen, omdat het werk uit handen neemt en de mogelijkheid biedt om een scherpe prijs te bedingen. Het aantal collectieve aankopen groeit en wordt georganiseerd voor uiteenlopende producten, waaronder voor zonnepanelen.

Helpende hand

Een zonnepanelensysteem blijkt vaak een lastige aanschaf. Consumenten moeten zich eerst uitgebreid verdiepen in het materiaal, de leveranciers, de installatie en de voorwaarden om verschillende aanbiedingen goed te kunnen vergelijken. SamenZonneEnergie helpt deelnemers graag een handje met deze lastige overwegingen door helder te informeren en kwaliteit van zowel materiaal als installatie te garanderen.

Nog vele daken te gaan

Via SamenZonneEnergie hebben al ruim 11.000 huishoudens in Zuid- en Noord-Holland een zonnepanelensysteem aangeschaft. “Maar er zijn nog veel daken te gaan”, zegt Kirsten Kremer, projectmanager van SamenZonneEnergie. “Slechts een klein percentage van de daken die geschikt zijn voor zonnepanelen, wordt op dit moment gebruikt. Nederland loopt achter in Europa wat betreft groene energie, terwijl er mogelijkheden te over zijn. We hopen mensen te interesseren voor een eigen zonnepanelensysteem door ze  goed te informeren tijdens het gehele proces en zoveel mogelijk te ontzorgen.

Vrijblijvend

Wie benieuwd is naar de kosten en opbrengsten die de aanschaf van een compleet zonnepanelensysteem met zich meebrengt, kan zich tot en met 5 november gratis en vrijblijvend inschrijven op SamenZonneEnergie. Op 6 november wordt een veiling georganiseerd onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. U ontvangt vervolgens een persoonlijk aanbod van de winnende leverancier. Indien u het aanbod accepteert, wordt het complete systeem geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs.

Wat past er op mijn dak?

U kunt op SamenZonneEnergie.nl zelf een daktest uitvoeren om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Milieu« | »