Anglia-certificatenuitreiking op Calvijn Groene Hart, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen donderdagavond ontvingen tweede- en vierdeklassers van Calvijn Groene Hart hun welverdiende Anglia-certificaten. Deze leerlingen die tweetalig onderwijs volgen, voldoen niet alleen aan de eisen voor beheersing van het Engels vastgesteld door het Europees Platform, maar hebben ook een brede kijk op de internationale gemeenschap verkregen, waarmee de school hen voorbereidt op internationale vervolgstappen.

TTO-Dag

Voorafgaand aan de ceremonie vond de eerste tto-dag van het schooljaar plaats. De brugklassers en leerlingen uit de tweede klas hebben prachtige tassen gecreëerd voor hun penvrienden uit Kenia en Gambia. Daarna hebben zij zich muzikaal kunnen uitleven tijdens een djembe-workshop. De Keniaanse en Gambiaanse leerlingen zullen zich de komende tijd met dezelfde activiteiten bezighouden, waarbij ook een mooie rol voor de vakken biologie, aardrijkskunde en lichamelijke opvoeding is weggelegd.

De derde- en vierdeklassers hebben na het bekijken van een interessante film een debateerworkshop gevolgd, waarna zij de theorie vanzelfsprekend in de praktijk hebben uitgeprobeerd. De leerlingen bleken zich al zeer goed in het Engels te kunnen uitdrukken.

Atheneumplusdag

Dezelfde dag vond tevens de eerste atheneumplusdag van dit schooljaar plaats. Deze brugklassers zijn eveneens debatterend aan de slag gegaan.

Klas 2 heeft fossielen gezocht op de Tweede Maasvlakte en bijzondere vondsten gedaan. Een van de leerlingen vond zelfs een hoornpit. De atheneumplusdag voor klas 3 bestond uit een wokshop in Naturalis waarbij de leerlingen van alles over stenen leerden. Vervolgens trokken zij de stad in om het geleerde in praktijk brengen. De leerlingen kijken nu al uit naar de volgende tto- en atheneumplusdagen.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »